zaterdag, 24. oktober 2009 - 17:51

Brandweer vraagt aandacht voor vluchtplannen in huis tijdens rookmelderdag

Emmen

De brandweer in Drenthe bestede zaterdag tijdens de nationale rookmelderdag aandacht aan vluchtplannen voor thuis.

In het centrum van Emmen en Nieuw-Amsterdam/Veenoord stond een decor van een woonhuis. Inwoners konden zelf (met een blinddoek voor) proberen hier uit te vluchten. De brandweer hoopt met deze actie dat mensen bewust worden gemaakt van de moeilijkheid van het vluchten bij brand en hoopt dat ze worden gewezen op het belang van het voorkomen en het tijdig ontdekken van brand.

Daarnaast gaf de brandweer tips over wat u kunt doen om brand te voorkomen, hoe u een brand kunt ontdekken en wat u moet doen als er brand ontstaat. De campagne van de brandweer Emmen sluit aan bij de campagne van de Hulpverleningsdienst Drenthe.

Inwoners zijn volgens een woordvoerder van de brandweer soms afhankelijk van anderen om maatregelen te treffen tegen een brand. Bijvoorbeeld omdat ze samen in een gebouw wonen, boven een winkel wonen of niet zelfredzaam zijn. Het is dan extra belangrijk de nodige maatregelen te nemen om brand te voorkomen, tijdig te ontdekken en zelfredzaam zijn tot de brandweer ter plaatse is.
Provincie:
Tag(s):