woensdag, 3. juni 2009 - 8:41

Brandweer Vrijwilligers opnieuw buitenspel!

Arnhem

Het CAO akkoord over de modernisering van de rechtspositie voor de Brandweer Vrijwilligers in Nederland staat nu al op losse schroeven. Hierin hebben de 22.000 Brandweer Vrijwilligers geen enkele rol gespeeld.

Juist op het moment waarop alle ogen gericht zijn op de positie van Brandweer Vrijwilligers in nieuwe wetgeving en andere ingrijpende wijzigingen, vormt dit onderhandelingsakkoord een regelrechte bedreiging voor de brandweerzorg in Nederland, aldus de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV).

'Bovendien lijkt het in een tijd van economische crisis een toonbeeld van verspilling van belastinggeld dat de portemonnee van de burger raakt'.

Het belangrijkste ontbrekende punt is dat de inkomenszekerheid bij ongevallen voor Brandweer Vrijwilligers en de vele zelfstandige ondernemers nog steeds niet geregeld.

Als het aan de vakbonden ligt, komen er binnenkort twee soorten 'Vrijwilligers'. Eén 'klassieke' vrijwilliger die uitrukt als zijn of haar pieper gaat en één soort gemeenteambtenaar die allerlei plichten opgelegd gaat krijgen in ruil voor een goed betaalde ambtenarenstatus.

De vakbonden en de VNG leggen het akkoord nu voor aan hun achterban. Voor de vakbonden aan zo'n 120 ambtenaren die ook een aanstelling als Brandweer Vrijwilliger hebben. De 6400 leden van de VBV zijn met medewerking van de VNG met procedurele redenen buitenspel gezet.

De VBV roept de partijen op naar de onderhandelingstafel terug te keren om tot een onmiddellijke invoering van de geheel vernieuwde rechtspositieregeling voor de Brandweer Vrijwilligers te komen.

Lees het hele artikel op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):