woensdag, 18. maart 2009 - 11:21

Brede School Aan de Bron bijna gereed

Weert

De nieuwbouw van de brede school Aan de Bron in Weert met bijbehorende sporthal is zo goed als afgerond. Aan de Maaslandlaan is een accommodatie verrezen waarmee Weert zich tot in de verre omtrek kan laten zien. Een sporthal geschikt voor breedte- en topsport, een multifunctionele sportzaal, een moderne kantine, ongeveer 20 ruimten voor onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaal, een zaal voor welzijnsactiviteiten, allemaal met elkaar verbonden op een manier dat de multifunctionaliteit maximaal tot zijn recht kan komen.

Kinderopvang Humanitas en basisschool Aan de Bron verhuizen tussen 28 maart en 5 april naar het nieuwe complex. Het buitenterrein wordt in juni afgerond. De officiële opening en open dag vinden plaats op zaterdag 20 juni. Op maandag 22 juni is er voor de samenwerkende organisaties in het veld van onderwijs, welzijn en sport een conferentie gepland.

Met de werkzaamheden voor de brede school en sporthal werd in november 2007 gestart. Op 30 mei 2008 vond de eerste steenlegging plaats door de wethouders Heuvelmans (onderwijs) en Sijben (sport). Vanaf april 2009 kunnen basisschool Aan de Bron, Kinderopvang Humanitas, PUNT welzijn, diverse scholen voor voortgezet onderwijs en veel sportverenigingen hun activiteiten voortzetten in de nieuwe accommodatie.
Provincie:
Tag(s):