zaterdag, 19. september 2009 - 11:38

Bromfietser ernstig gewond na ongeval

Wierden

Bij aanrijding op de kruising van de Stegeboersweg en de Rijssensestraat in Wierden is vrijdagmiddag even na 15.00 uur, een bromfietser ernstig gewond geraakt. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De bromfietser reed samen met twee andere bromfietsers, achter elkaar, vanuit Wierden naar Rijssen. Vanuit tegengestelde richting kwamen vier meisjes fietsen. Ze fietsten naast elkaar. De eerste twee bromfietsers wisten het viertal zonder ongelukken te passeren. De derde bromfietser raakte tijdens het voorbijgaan het buitenste meisje.

Hierdoor verloor de jongen de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerde tracktor. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Rijssen, is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Alle meisjes, in de leeftijd van 13 en 14 jaar uit Wierden en Notter, kwamen met de schrik vrij. Zij worden samen met de andere twee bromfietsers door slachtofferhulp opgevangen.

De verkeersongevallenanalyse van Politie Twente doet verder onderzoek naar het ongeval. De parallelrijbaan was tot 16.30 uur afgesloten.
Provincie:
Tag(s):