dinsdag, 1. september 2009 - 13:02

Bromfietsrijbewijs verplicht vanaf 1 oktober 2009

Etten-Leur

Het huidige bromfietscertificaat is geldig tot uiterlijk 1 oktober 2009. Vóór deze datum moet dit certificaat op het gemeentehuis zijn omgewisseld voor een bromfietsrijbewijs, categorie AM. Na deze datum is het certificaat niet meer geldig en dus niet meer omwisselbaar voor een bromfietsrijbewijs.

Het is niet nodig om het bromfietscertificaat om te wisselen als men vóór 1 oktober 2009 een autorijbewijs haalt; men krijgt dan namelijk automatisch het AM-rijbewijs op het rijbewijsdocument bijgeschreven.

Sinds 1 oktober 2006 is het bromfietscertificaat vervangen door de categorie AM op het rijbewijs. Door de komst van dit bromfietsrijbewijs is het bromfietscertificaat vervallen. Iedereen die al in het bezit is van het certificaat, kan dit omruilen voor een bromfietsrijbewijs. Dit kan bij de gemeente en moet vóór 1 oktober 2009 gebeuren.

Als de houder van het bromfietscertificaat dit niet vóór 1 oktober heeft omgeruild, moet hij/zij voor het verkrijgen van een bromfietsrijbewijs een theorie-examen afleggen bij het CBR. Naar verwachting wordt per 1 januari 2010 het praktijkexamen voor bromfiets ingevoerd
Provincie:
Tag(s):