vrijdag, 21. augustus 2009 - 9:18

Brommers in Almere verhuizen naar de rijbaan

Almere

Direct na de schoolvakantie verhuizen de brommers in Almere van het fietspad naar de rijbaan. Wethouder Arno Visser (Verkeer en Vervoer) geeft maandag a.s. het startsein voor de grote verhuizing. In heel Nederland rijdt de brommer al sinds december 1999 op de rijbaan. Als laatste stad voert Almere nu ook de verkeersregel in.

De verhuizing van de brommers naar de rijbaan is een verandering waar veel verkeersdeelnemers aan zullen moeten wennen. Om deze verandering soepel te laten verlopen, stelt de gemeente Almere vanaf 24 augustus tot 1 november een gewenningsperiode in. Tijdens deze periode zal de politie controleren en verwijzen naar de nieuwe verkeersregel. Vanaf 1 november zal de politie streng handhaven.

In de maand juni is de gemeente Almere de voorlichtingscampagne gestart. Bij de campagne worden verschillende middelen ingezet om aandacht te vragen voor de nieuwe regel. Zoals de grote verhuisdozen langs de dreven, advertenties in Almere Vandaag, nieuwsbrieven en posters. Op alle uitingen wordt verwezen naar de speciale campagne-website van Brommers op de rijbaan. Verder is er een SMS & Win-actie waarbij vijf hippe retro scooters verloot worden.
Provincie:
Tag(s):