donderdag, 16. april 2009 - 11:58

Brugslag voor Bloesemtocht

Een peloton van de Koninklijke Landmacht bouwt aanstaande zaterdag 18 april op vier plaatsen in de omgeving van Geldermalsen tijdelijke bruggen over de rivier de Linge. De vier bruggen worden gebouwd ter ondersteuning van de jaarlijkse Rode Kruis Bloesemtocht.

De jaarlijkse Rode Kruis Bloesemtocht heeft tot doel geld in te zamelen voor de nationale sociale hulp van het Nederlandse Rode Kruis ten behoeve van de zwakste mensen in onze samenleving. De rivier de Linge doorkruist echter de route voor deze bijzondere tocht. Om de tocht op 18 april mogelijk te maken bouwt een genie-eenheid van de Koninklijke Landmacht op vier plaatsen een brug over de Linge.

Naast de maatschappelijke bijdrage voor deze tocht, biedt deze klus een ideale mogelijkheid om de militaire bouwvakkers en bruggenbouwers breder te trainen door hun creatieve en oplossingsgerichte vermogen voor afwijkende inzet aan te spreken. De militairen bouwen iedere brug op een andere manier, aangepast aan de omgeving en route, bouwen. Met deze creatieve brugslag kunnen meer mensen deel nemen aan de Rode Kruis Bloesemtocht.

De Rode Kruis Bloesemtocht wordt dit jaar ook ondersteund door de Marinierskapel.
Provincie:
Tag(s):