maandag, 27. april 2009 - 15:02

Brunssumse Sportprijs voor Sharon Walraven

Brunssum

In Brunssum zijn vrijdagavond 24 april 2009 de winnaars bekendgemaakt van de Sport- en Vrijwilligersprijzen van het jaar 2008/2009. Speciale gast tijdens het gala was de uit Brunssum afkomstige voetballer Kevin Hofland.

In februari en maart 2009 konden inwoners van Brunssum hun nominaties voordragen. In totaal konden in drie categorieën nominaties worden ingebracht. Eén nominatie voor de Sportprijs, één nominatie voor de Vrijwilligersprijs, en tenslotte één nominatie voor de Meest Waardevolle Vereniging. Een jury beoordeelde de nominaties.

De Sportprijs 2008/2009 van Brunssum ging naar Sharon Walraven, die al vele jaren topprestaties behaalt in haar specialisatie rolstoeltennis en in de zomer van 2008, samen met Korie Holman, bij de Paralympics in Peking in het dubbelspel de gouden medaille behaalde.

De Vrijwilligersprijs 2008/2009 van Brunssum ging naar Hans Maars, van de Sportvereniging voor Gehandicapten De Mijnstreek. Als oprichter van De Mijnstreek helpt hij al 40 jaar lang mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening om te zwemmen of zonder belasting te bewegen.

De prijs voor de Meest Waardevolle Vereniging 2008/2009 van Brunssum was voor de Stichting Parelloop. De Stichting heeft ervoor gezorgd dat de Parelloop is uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Limburg, met een internationale uitstraling.
Provincie:
Tag(s):