dinsdag, 24. februari 2009 - 14:22

Brute beroving Gorinchem blijkt verzonnen

Gorinchem

De 25-jarige vrouw uit Gorinchem, die op dinsdagmorgen 17 februari rond 09.30 door twee jongens zou zijn beroofd, blijkt haar verhaal te hebben verzonnen.

Dit verklaarde zij op dinsdagmorgen 24 februari nadat geen enkele getuige zich bij de politie had gemeld en er in het contact met de vrouw tegenstrijdigheden ontstonden.

Na het incident werd een grootschalig onderzoek gestart. Er werd een buurtonderzoek gehouden, passanten werden ondervraagd en in het winkelcentrum werd een zogenaamd stoepbord geplaatst met de oproep aan getuigen zich te melden. De vrouw lichtte in diverse media haar verhaal toe. Nadat er geen enkele reactie kwam van eventuele getuigen, vermoedde de politie een valse aangifte. De vrouw werd daarop uitgenodigd op het politiebureau om nogmaals haar relaas te doen en bekende daarin dat zij in de war was en het verhaal heeft verzonnen. Ze heeft spijt betuigd. De politie betreurt de gang van zaken en de tijd en energie die in andere zaken gestopt had kunnen worden.

Incident

De vrouw zou met haar 6 maanden oude zoontje beroofd zijn toen zij in het Piazzacentrum boodschappen wilde doen. Twee onbekende jongens zouden de wandelwagen omver hebben geduwd en haar tas met portemonnee hebben meegenomen. De vrouw deed na het incident aangifte op het politiebureau in Gorinchem.
Provincie:
Tag(s):