donderdag, 19. februari 2009 - 15:59

Buitenlandse belangstelling lokvrachtauto

Driebergen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag 18 februari 2009 bezoek gehad van een Britse en twee Frans collega’s. Zij kwamen op uitnodiging van de werkgroep Transport Security van Tispol de lokvrachtauto’s bekijken.

Het probleem van ladingdiefstallen doet zich ook in deze landen voor. De politiemensen kwamen voor een verkennend gesprek over de aanpak van transportcriminaliteit in het algemeen en over informatie over de aanpak met lokvrachtauto’s in het bijzonder.

Het KLPD zoekt via Tispol, European Traffic Police Network, de juiste contactpersonen bij de buitenlandse politieorganisaties om in de toekomst samen te kunnen werken in transportgerelateerde (recherche)onderzoeken. Bij onderzoeken door de Verkeerspolitie van het KLPD komt het internationale aspect iedere keer weer aan de orde. Voorbeelden daarvan zijn tankpasfraude en gewelddadige overvallen op transporten met computeronderdelen. In het buitenland gestolen laptops verschijnen hier op verkoopsites.
Provincie:
Tag(s):