woensdag, 7. januari 2009 - 15:32

Buitenpolikliniek opent op 8 januari haar deuren

Dronten

Op donderdag 8 januari openen de huisartsen uit de gemeente Dronten en IJsselmeerziekenhuizen een buitenpolikliniek in gezondheidscentrum GOED in Dronten.

Er wordt gestart met de specialismen cardiologie en dermatologie. Vrij snel daarna volgen andere medisch specialismen, waaronder chirurgie en kindergeneeskunde.

De locatie in het gezondheidscentrum GOED is tijdelijk. In mei van dit jaar verhuist de buitenpolikliniek naar een definitieve, eveneens goed bereikbare, locatie in Dronten. Deze nieuwe locatie is ruimer van opzet waardoor er meer specialismen gehuisvest kunnen worden er meer behandelingen mogelijk zijn.

Zorg dichtbij
De komst van een buitenpolikliniek in Dronten voorziet in een grote behoefte. Inwoners uit Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant hoeven niet meer naar de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad of Emmeloord voor een afspraak met de medisch specialist, maar kunnen snel en dichtbij huis terecht.

Voor het maken van een afspraak in de buitenpolikliniek kunnen patiënten contact opnemen met het afsprakenbureau van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad op 0320-271888 of in Emmeloord op 0527-637150.

Meer zorg
Inwoners uit de gemeente Dronten kunnen in de buitenpolikliniek van IJsselmeerziekenhuizen ook voor andere zorg terecht. Zo kunnen patiënten in Dronten vrijwel dagelijks terecht voor bloedafname. Daarnaast houden gespecialiseerde verpleegkundigen (hartfalen-, reuma- en longverpleegkundige en een vaatlaborante) hier spreekuur.

De samenwerking tussen de huisartsen uit de gemeente Dronten en IJsselmeerziekenhuizen komt de zorg in Dronten en omgeving ten goede. In overleg met de huisartsen wordt het aanbod in de buitenpolikliniek aangepast aan de wensen en behoeften van de patiënten. Afhankelijk van de vraag is het in de toekomst bijvoorbeeld mogelijk om ook ’s avonds de polikliniek te bezoeken
Provincie:
Tag(s):