zaterdag, 14. maart 2009 - 13:18

Bulgaarse vrouw acht jaar seksueel uitgebuit

Groningen

Met de aanhouding van een 36-jarige Bulgaarse man heeft de politie een mensenhandelzaak opgelost.

De verdachte zou een 31-jarige landgenote acht jaar lang seksueel hebben uitgebuit in Groningen. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor verkrachting en mishandeling van de Bulgaarse. De verdachte zit sinds 22 januari vast.

Het Regionaal Uitbuitings- en Interventie Team (RUIT) van Regiopolitie Groningen stelde een onderzoek in nadat het eind 2008 signalen kreeg dat de Bulgaarse vrouw slachtoffer was van mensenhandel.

Ze moest zichzelf gedwongen prostitueren in de Groningse rosse buurt en al haar inkomsten afstaan aan de verdachte. In totaal ging het om een bedrag van ongeveer twee miljoen euro. De vrouw was in 2000 in Bulgarije geronseld.

Samenwerking Bulgarije
De 36-jarige Bulgaar werd 22 januari aangehouden in een woning aan de Muurstraat in Groningen. De politie had informatie dat de man vanuit Bulgarije naar Groningen was gekomen en in het pand verbleef.

Gedurende het onderzoek werd er intensief samengewerkt met de Bulgaarse politie. Zo zijn in samenwerking met de lokale politie meerdere betrokkenen gehoord.

Ook heeft de Bulgaarse justitie een deel van de eigendommen van de verdachte in beslag genomen.

Aanpak moderne slavernij
Regiopolitie Groningen geeft een hoge prioriteit aan uitbuiting, of met andere woorden, moderne slavernij.

Het RUIT houdt zich bezig met de aanpak van uitbuiting in de brede zin, zoals complexe recherche-onderzoeken, bedrijfscontroles en handhaving in prostitutiegebieden en –panden.

De aanpak van uitbuiting is een multidisciplinaire samenwerking. Zo werkt het RUIT samen met gemeentelijke toezichthouders en met de IND.
Provincie:
Tag(s):