dinsdag, 28. april 2009 - 21:25

Burgemeester betreurt sluiting Hiab Manufacturing

Meppel

Burgemeester Jan Westmaas van de gemeente Meppel is geïnformeerd over het besluit van de hoofddirectie van Hiab Manufacturing (hydraulische kranen) over de geplande sluiting. Het Finse moederbedrijf Cargotec heeft dit dinsdag aan het personeel meegedeeld. Van de 121 werknemers worden 103 gedwongen ontslagen. Hiab houdt een klein kenniscentrum in Meppel overeind. Burgemeester Jan Westmaas betreurt het besluit van de Meppeler vestiging van Hiab Manufacturing.

Met de sluiting van Hiab Manufacturing verliezen 103 mensen hun baan. Jan Westmaas: “Dit is een enorme klap voor iedereen die het persoonlijk aangaat, daarnaast is het ook slecht voor de economische structuur van onze regio. Als gemeente proberen wij alles in het werk te stellen om de bedrijven in onze gemeente zo goed mogelijk te ondersteunen, ook wanneer een bedrijf tijdelijk in slecht(er) vaarwater zit�.

Ook met Hiab zijn regelmatig gesprekken gevoerd over de mogelijkheden en ontwikkelingen voor Hiab Manufacturing in Meppel. De afgelopen periode zijn deze contacten geïntensiveerd, omdat ons berichten bereikten over een mogelijke sanering en sluiting van Hiab Manufacturing in Meppel. Op ambtelijk en bestuurlijk niveau is er gesproken over mogelijkheden om Hiab Manufacturing voor Meppel te behouden. Daarbij hebben wij als gemeente de Noordelijk Ontwikkeling Maatschappij (NOM) gevraagd om hun kennis en kunde in te brengen. De NOM kan bedrijven namelijk ondersteunen in dergelijke processen en kan naast het eventueel inzetten van eigen menskracht ook financiën beschikbaar stellen om een derde partij in te schakelen. Helaas heeft deze extra inzet niet geleid tot het behoud van de vestiging Hiab Manufacturing en de daarbij behorende werkgelegenheid voor Meppel.

Burgemeester Jan Westmaas zal zich op zo kort mogelijke termijn persoonlijk laten informeren door de lokale directie. Daarbij zal voornamelijk gekeken worden hoe de gemeente het bedrijf Hiab en de betrokken medewerkers nog tot steun kan zijn.
Provincie:
Tag(s):