donderdag, 23. april 2009 - 22:07

Burgemeester fietst Roadshow "Tour de Fun" officieel open

Borger

Burgemeester Marco Out van de gemeente Borger-Odoorn heeft donderdag officieel het startsein gegeven voor de start van de Roadshow "Tour de Fun" op Cbs De Borgh in Borger. Cbs De Borgh is de eerste van in totaal 50 scholen die tot eind van het jaar door SportDrenthe zullen worden bezocht.

Om basisschoolleerlingen van groepen 7 en 8 te enthousiasmeren voor fietsen in de breedste zin van het woord, is in opdracht van de provincie Drenthe het lespakket ‘Tour de Fun’ ontwikkeld door SportDrenthe. Dit pakket bestaat uit twee onderdelen: een lespakket en een mountainbike clinic van een ervaren instructeur. De mobiele bikersbus bezocht donderdag basisschool Cbs De Borgh in Borger en geeft daar de eerste gastlessen.

Tijdens de lessen gingen leerlingen aan de slag met rekenen, aardrijkskunde, taal en geschiedenis. Allemaal thema’s waarmee de leerlingen dagelijks in aanraking komen, maar nu overgoten met een ‘fietssausje’. Daarnaast kwamen thema’s als EHBO en verkeersveiligheid aan bod.

SportDrenthe organiseert in opdracht van de provincie Drenthe het hele jaar door diverse activiteiten rond La Vuelta a España, de Spaanse wielerronde die in augustus 2009 in de provincie Drenthe van start gaat.
Provincie:
Tag(s):