vrijdag, 2. oktober 2009 - 14:08

Burgemeester laat illegaal seksbedrijf sluiten

Utrecht

Burgemeester Wolfsen heeft afgelopen woensdag besloten dat het illegale seksbedrijf in een fabriekshal aan de Keulsekade 216 moet worden gesloten. De exploitant heeft dat inmiddels gedaan.

Gemeente, brandweer en politie hebben op woensdag 30 september in een pand aan de Keulsekade 216 een gezamenlijke inspectie uitgevoerd. Dit naar aanleiding van tips over een illegaal seksbedrijf. Er is inderdaad vastgesteld dat er een seksbedrijf werd geëxploiteerd zonder vergunning. Dit is in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening Utrecht. De burgemeester heeft meteen ingegrepen omdat het gaat om directe een schending van de openbare orde, gezondheid en zedelijkheid.

Een seksbedrijf is op dit adres ook in strijd met het bestemmingsplan. Dat geldt eveneens voor het wonen in de fabriekshal door de ondernemer. Er waren diverse kamers gebouwd zonder dat daarvoor een bouwvergunning was verleend. In het pand bestond een zeer brandonveilige situatie.

De burgemeester heeft besloten dat de activiteiten van het seksbedrijf per direct beëindigd moesten worden. Bovendien mocht niet langer in het pand worden gewoond. De exploitant doet dat ook niet meer.
Provincie:
Tag(s):