woensdag, 1. juli 2009 - 22:33

Burgemeester Marco Out en Larissa in actie tegen hondenpoep

Nieuw Buinen

De 8-jarige Larissa Bresters uit Nieuw-Buinen is het zat dat ze door de hondenpoep niet fijn kan spelen op het speelveldje bij de sporthal vlakbij haar huis. Daarom stuurde ze burgemeester Marco Out van de gemeente Borger Odoorn een mooie tekening, met daarbij een briefje: “Als ik naar de kabelbaan wil bij de sporthal dan kan ik daar niet spelen omdat er zoveel hondenpoep ligt. Kunt u daar wat aan doen?” Burgemeester Out schoot te hulp en ging woensdagmiddag met Larissa briefjes bezorgen in de buurt, waarin ze de buurbewoners oproepen om hun hond niet meer op het speelveld uit te laten.

Burgemeester Out vertelt waarom hij Larissa helpt: “Als gemeente vinden we dat mensen met een hond zelf moeten zorgen dat hun dier niet op speelveldjes poept. Maar omdat ze daar niet altijd aan denken, willen we Larissa wel helpen om dat onder de aandacht te brengen.” Voor de mensen die de brief niet ontvangen, plaatst de gemeente op het speelveld ook een nieuw bordje. Hierop staat dat er geen honden meer op het speelveld mogen komen. “We hopen dat de overlast door hondenpoep hierdoor afneemt,’’ aldus burgemeester Out.

Hondenpoep staat al jaren in de top-10 van Nederlandse ergernissen. In de gemeente Borger-Odoorn is het verboden om honden uit te laten in speeltuinen en op sportvelden. Toch komen er regelmatig klachten binnen over hondenpoep. Wat te doen? Als u uw hond uitlaat en er gebeurt toch een ‘ongelukje’, kunt u dat het beste zelf opruimen. Zo werkt u eraan mee uw straat en buurt leefbaar te houden. Hondenpoep is niet alleen vies en onhygiënisch, het vormt ook een risico voor de gezondheid. Spelende kinderen zitten regelmatig met hun handen aan hun mond. Wanneer zij in aanraking komen met hondenpoep, kunnen zij besmet raken met de hondenspoelworm. Een infectie met de hondenspoelworm kan leiden tot griepachtige klachten en in ernstige gevallen tot hersenvlies- of oogontsteking.
Provincie:
Tag(s):