dinsdag, 6. januari 2009 - 20:44

Burgemeester sluit café Route 58 permanent

Tilburg

Burgemeester Vreeman heeft 16 december 2008 het besluit genomen om de exploitatievergunning voor café Route 58 aan de Veldhovenring 2 per 15 januari 2009 in te trekken. Hij heeft ook bepaald dat hij de komende vijf jaar een nieuwe vergunning kan weigeren.

In maart is aan de huidige uitbater van de inrichting nog een exploitatievergunning verleend. In de korte tijd daarna hebben echter al veel overtredingen plaatsgevonden en ondervindt de buurt bijzonder veel overlast. Hierdoor wordt het woonen leefklimaat ernstig aangetast. De inrichting wordt blijkbaar niet op een verantwoorde manier geëxploiteerd. Dat is de reden om de vergunning in te trekken.

Het pand aan de Veldhovenring 2 staat echter al jaren bekend als een horeca-inrichting dat tot erg veel problemen en incidenten leidt. De vorige uitbaters dreven hun inrichting ook al niet op een verantwoorde wijze. Om die reden bepaalt de burgemeester in het belang van de openbare orde dat hij de komende vijf jaar een nieuwe vergunning kan weigeren.
Provincie:
Tag(s):