donderdag, 29. januari 2009 - 23:17

'Burgemeesters ontvangen vergoeding voor dubbele woon-lasten'

Schinnen

Naast burgemeester Hulman van Den Helder zijn er nog minstens negen burgemeesters in het land die een vergoeding krijgen voor hun dubbele woonlasten. Dit blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws.

Zo blijkt dat burgemeester Berry Link van de gemeente Schinnen in Zuid-Limburg in twee jaar tijd zo'n 17.500 euro aan hotelovernachtingen vergoed heeft gekregen, omdat hij zijn woning in Brabant niet verkocht kreeg. Verder blijkt dat burgemeester Jaap Nawijn (Heemskerk) in zijn vorige gemeente Ouder-Amstel, fors minder hypotheekrente hoefde te betalen over een aan hem verstrekte hypothecaire lening door diezelfde gemeente. Ook hebben burgemeesters in de gemeenten Zwartewaterland en Eemsmond vergoedingen ontvangen die in strijd lijken met de regels.

Volgens de regels mag een burgemeester bij dubbele woonlasten een vergoeding ontvangen van maximaal 1088 per jaar. Van nieuwe burgemeesters wordt verwacht dat ze binnen één jaar in hun nieuwe gemeente een woning hebben gevonden. Wanneer dit niet lukt, zit de burgemeester met dubbele woonlaten. De Tweede Kamer wil nu duidelijkheid van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken over de vergoedingenregeling. Ook wil zij weten of er meer burgemeesters in het land zijn die kampen met dubbele woonlasten.
Provincie:
Tag(s):