dinsdag, 15. september 2009 - 16:19

Buschauffeur rekent berovers in

Tilburg

Vier mannen probeerden maandagavond 14 september 2009 een buschauffeur te beroven. Het slachtoffer verzette zich tegen zijn belagers. Met behulp van een omstander slaagde hij er in om twee daders in te rekenen en aan de politie over te dragen.

De 44-jarige chauffeur van Veolia stond rond middernacht met zijn stadsbus lijn 6 geparkeerd op het busstation bij het centraal station aan de Spoorlaan in Tilburg. Er stapten vier mannen de bus in die het op zijn kassalade en tas gemunt hadden. De chauffeur drukte meteen de noodknop in.

Er ontstond een handgemeen waarbij de chauffeur klappen en schoppen moest incasseren. Door het tumult belandde hij op een gegeven moment met zijn belagers buiten de bus op het wegdek. De chauffeur kwam bovenop een van de verdachten terecht en hield de man vast.

Ondertussen had hij hulp gekregen van een omstander die een andere verdachte kon vasthouden. Beide verdachten werden vervolgens door de politie gearresteerd. De buschauffeur was bij het incident licht gewond geraakt.

De twee arrestanten zijn een 28-jarige man uit Delft en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het duo is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Uiteraard richt het recherchewerk zich ook op de twee nog voortvluchtige daders. De politie verwacht hen op korte termijn aan te houden.
Provincie:
Tag(s):