dinsdag, 15. september 2009 - 20:49

Bussenwassers bij Arriva leggen werk neer

Regio

Vanaf 17.00 uur dinsdagmiddag staken de werknemers van schoonmaakbedrijf Nivo Noord op de Arriva-vestigingen in onder meer Leek, Winschoten, Appingedam, Emmen, Assen en Groningen. CNV Schoonmaak eist van Nivo Noord een goed sociaal plan voor zestien bussenschoonmakers, die in december op straat komen te staan vanwege de concessiewisseling in het Groningse openbaar vervoer. Elke werknemer maakt vanaf 17 uur tot ongeveer 3 uur 's nachts 26 bussen schoon. Het ultimatum van de bond verstreek op het middaguur, dinsdag.

Schoonmaakbedrijf Nivo Noord, met een hoofdkantoor in Leeuwarden, wil de zestien medewerkers ontslaan, omdat vervoersbedrijf Arriva het contract met het schoonmaakbedrijf per 13 december aanstaande opzegt. Vanaf die datum neemt Q-buzz het busvervoer in de provincie Groningen over.

Bestuurder Jan Kampherbeek van CNV Schoonmaak hoopt dat de mensen straks de bussen van Q-buzz kunnen schoonmaken: “Maar dat is, zoals ook Nivo-Noord erkent, lang niet zeker. We hebben daar geen duidelijkheid over en inmiddels heeft het UWV al ingestemd met de ontslagaanvragen. Daarom willen we van Nivo-Noord nu een goed sociaal plan voor de mensen die hun baan verliezen. Dat betekent begeleiding naar ander werk, binnen of buiten (het liefst op de bussen van Q-buzz) het bedrijf. Aanvulling van salaris voor schoonmakers die een nieuwe baan vinden in een lagere loongroep en een fatsoenlijke vertrekvergoeding bij eventueel ontslag."
Provincie:
Tag(s):