donderdag, 9. april 2009 - 20:03

Buste onthuld voor Jeu Sprengers in VVV-stadion

Venlo

In Venlo is donderdag in Seacon Stadion - De Koel - een buste onthuld van Jeu Sprengers. De buste werd aangeboden door het gemeentebestuur van Venlo. Het is een eerbetoon aan de in april 2008 overleden Sprengers, die op sportief en maatschappelijk vlak veel betekend heeft voor Venlo. De buste van Sprengers werd in aanwezigheid van zijn kinderen onthuld.

In Venlo is de waardering voor Jeu Sprengers groot. Jeu was en is een belangrijke ambassadeur voor Venlo. De buste krijgt een tijdelijke plek in de businessruimte van VVV-Venlo. Op termijn zal de buste een plek krijgen bij het nieuw te bouwen stadion. De buste is gemaakt door het echtpaar Bremers.

Op 6 april jl. was het een jaar geleden dat Jeu Sprengers is overleden. Jeu Sprengers heeft in allerlei opzichten veel betekend voor VVV-Venlo en de gemeente Venlo. Hij begon in 1977 als bestuurslid bij VVV-Venlo en was van 1981 - 1990 voorzitter van de club. In 2003 werd hij tot erelid benoemd. Daarnaast was hij begin jaren ’90 secretaris van de Kamer van Koophandel Noord-Limburg.

Maar ook op nationaal en internationaal niveau heeft Jeu Sprengers diverse functies bekleed. Zo was hij tussen 1993 en 2008 voorzitter van de KNVB en tussen 1996 en 2008 bestuurslid bij de Europese voetbalbond UEFA. In 2000 was Jeu Sprengers als vicevoorzitter van het organisatiecomité betrokken bij het EK Voetbal in Nederland en België. En tussen 2000 en 2007 bekleedde hij de functie van penningmeester bij de UEFA.

Jeu Sprengers heeft in 2000, vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse voetbal en zijn maatschappelijke en bestuurlijke verdiensten voor het bedrijfsleven een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Na zijn dood is hij, op 8 december 2008, benoemd tot erelid van de KNVB.
Provincie:
Tag(s):