vrijdag, 9. oktober 2009 - 9:55

Buurt schaft verkeersmaatje aan voor veiligheid spelende kinderen

Delfzijl

In de wijk oud-west in Delfzijl kunnen verkeersdeelnemers hem tegenkomen... het verkeersmaatje. Een aantal bewoners van de J. van Heemskerkstraat en de Marcus Büschstraat, die samen vereniging Boyzzz on the Hoek formeren, hebben zo'n pop aangeschaft om de verkeersveiligheid in de wijk te vergroten.

Volgens Johan van Iren, een bewoner van de wijk, is de wijk volgens het 'boekje' ingericht als 30 kilometer gebied, maar de weg laat het nog steeds toe dat er te hard wordt gereden. Ook de inrijverboden worden stelselmatig genegeerd. 'We houden soms ons hart vast als de kinderen uit de straat aan spelen zijn. Het gebeurt met de regelmaat van de klok dat iemand met een te hoge snelheid op de T-kruising Van Heemskerkstraat en de M. Büshstraat komt aanrijden. Niet alleen is het voor de spelende kinderen gevaarlijk, ook fietsers moeten soms de stoep op rijden om automobilisten te ontwijken.'

Met de gele pop met rode pet hopen de buurtbewoners de automobilisten erop te wijzen om de rechtervoet van het gas te halen wanneer men de straat in komt rijden. Volgens Van Ieren zijn niet alleen automobilisten de boosdoeners. 'Ook jeugd op scooters en brommers vliegen ons soms om de oren. Een goed gesprek met verkeersdeelnemers om hun op het gedrag te wijzen wil nog wel eens helpen, alleen pikken sommige mensen dit niet en wordt je voor rotte vis uitgemaakt', aldus Van Iren.
Provincie:
Tag(s):