donderdag, 26. februari 2009 - 12:57

Buurtactie Heerlen voor verbetering buurten

Heerlen

De gemeente Heerlen nodigt inwoners uit om zelf plannen of ideeën ter verbetering van hun buurt in te dienen. Via de landelijke regeling ‘bewonersparticipatie’ beschikt Heerlen over budgetten (maximaal €300.000 per jaar) voor voorzieningen, activiteiten en projecten in de buurt. Deze regeling is in Heerlen omgedoopt tot ‘Buurtactie Heerlen’.

Via ‘buurtactie Heerlen’ kunnen inwoners subsidie aanvragen om samen de buurt groener, mooier, veiliger of gezelliger te maken. Er kan bijvoorbeeld een aanvraag worden ingediend voor nieuwe bankjes, groen- of speelvoorzieningen, maar ook voor gezamenlijke activiteiten of projecten. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld een aanvraag doen voor een buurtfeest, het samen planten van bomen of bloemen, of een sport- of kunstproject, maar ook voor een picknicktafel of een voetbalveldje.

De subsidies hebben als doel om onderlinge contacten in de buurt te versterken. Een belangrijke eis die de gemeente aan de aanvraag stelt, is dan ook dat er sprake is van contact of samenwerking met medebewoners of buurtorganisaties zoals de buurtvereniging of de school. Verder moet het plan een duidelijk collectief belang dienen.
Provincie:
Tag(s):