dinsdag, 4. augustus 2009 - 16:52

Buurtbemiddelaars gezocht

Terneuzen

Buurtbemiddeling Terneuzen is op zoek naar nog meer enthousiaste mensen die willen helpen om buren in gesprek met elkaar te brengen bij conflicten. Op dit moment zijn er al 15 buurtbemiddelaars actief en zijn er ongeveer 90 zaken behandeld.

De bemiddelaars raken steeds beter ingewerkt en hun enthousiasme neemt nog steeds toe.

In december 2008 is Buurtbemiddeling Terneuzen van start gegaan, op initiatief van de gemeente Terneuzen, woningcorporatie Clavis, woningcorporatie Woongoed en politie Terneuzen. Buurtbemiddeling bevordert de leefbaarheid van de wijken en stimuleert de buurtbewoners weer met elkaar in contact te komen om samen een oplossing te vinden.

Bij een bemiddelingsgesprek gaat het niet om wie er wint of het meeste zijn recht haalt! De bemiddeling is succesvol als beide partijen na een bemiddelingsgesprek naar huis gaan met een oplossing waarover ze allebei tevreden zijn. Succesfactor bij buurtbemiddeling is dat bemiddelaars onafhankelijke vrijwilligers zijn die geen eigen belang hebben bij het conflict en daarmee het vertrouwen van de partijen krijgen.

Buurtbemiddeling Terneuzen is op zoek naar nog meer vrijwilligers die willen meehelpen om Terneuzen leefbaarder te maken. Geïnteresseerden, ouder dan 21 jaar, die goed kunnen luisteren, een neutrale en onafhankelijke houding aan kunnen nemen, mensen kunnen benaderen op een open en positieve manier, geen eigen waarden en normen opdringen aan anderen, respect hebben en open staan voor mensen uit andere culturen en plezier hebben in het volgen van trainingen, kunnen zich aanmelden bij coördinator Anja Rijlaarsdam, tel. 06-2026 0665 of mail buurtbemiddeling@terneuzen.nl.
Provincie:
Tag(s):