zondag, 19. april 2009 - 15:20

C1000 toch open ondanks gerechtelijk bevel

Amsterdam

De C1000 supermarkt aan het Buikslotermeerplein is zondag toch open ondanks een gerechtelijk bevel. De zondagopening van de supermarkt is al langere tijd onderwerp van discussie. Eigenaar Huub Rijper beroept zich op allerlei, exotische, feestdagen om toch open te kunnen op zondag. Enkele andere ondernemers willen niet op zondag werken, maar vrezen wel omzet verlies. Twee andere grote supermarkten (Albert Heijn en Dirk van den Broek) in Noord zijn overigens wel gesloten gebleven.

36 Collega-ondernemers zijn naar de rechter gestapt om ervoor te zorgen dat de winkel van Huub Rijper gesloten blijft op zondag. De rechter oordeelde dat de zondagopening niet klopt met de winkeltijdenwet. En van een 'toeristisch regime' geen sprake is omdat er geen toeristen komen.

Advocaat Thomas van Vugt, die andere winkeliers in stadsdeel Noord vertegenwoordigt, is van plan om aangifte te doen tegen de eigenaar van de supermarkt. Maar omdat het vandaag zondag is kan hij pas morgen op het politiebureau terrecht. Vandaag blijft de winkel dus gewoon open, maar als het aan Van Vugt ligt is dit de de laatste keer. Ook is Van Vugt van plan een kort geding aan te spannen tegen stadsdeel Noord omdat zij de wet niet handhaven zo liet hij in het Parool weten.
Provincie:
Tag(s):