donderdag, 19. februari 2009 - 15:51

Café Liberty moet deuren definitief sluiten na schietincident

Utrecht

Burgemeester Wolfsen heeft vandaag besloten, dat café Liberty definitief dicht moet. Hiertoe heeft hij de exploitatievergunning van het horecabedrijf ingetrokken. Directe aanleiding voor dit besluit is het schietincident, dat in de nacht van 11 op 12 februari plaatsvond.

Direct na het incident heeft de burgemeester al besloten om het café voor een week te sluiten uit het oogpunt van openbare orde en veiligheid. Gedurende deze week heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de toedracht van de schietpartij en de gang van zaken bij dit horecabedrijf.

Op basis van het gemeentelijke onderzoek is de burgemeester van mening, dat het café een gevaar oplevert voor de openbare orde en veiligheid. Naast het ernstige geweldsincident is verder gebleken, dat het horecabedrijf een negatieve invloed heeft op de woon- en leefomgeving. De omgeving moet hiertegen worden beschermd. Het café wordt in verband gebracht met drugshandel. Daarnaast is vast komen te staan, dat in de horecagelegenheid drugs werden gebruikt.
Provincie:
Tag(s):