vrijdag, 13. februari 2009 - 15:01

Camera gestolen van medewerker AT5

Amsterdam

Een medewerker van de Amsterdamse tv-zender AT5 raakte donderdag bijna zijn dure camera kwijt nadat een man deze achter uit zijn auto stal. Na een korte achtervolging moest de dief de camera laten vallen, waardoor er voor enkele duizenden euro's schade aan ontstond.

De AT5 medewerker was klaar met het maken van een item over toezichthouders in de Amsterdamse Kolenkitbuurt en borg zijn camera achter in de auto op. Nadat hij was ingestapt, deed iemand zijn achterklep open en griste zijn camera weg. De verslaggever bedacht zich niet en zette de achtervolging in.

'De dief stapte op een fiets en ging ervandoor. Toen ik vlak bij hem was zei hij "Ik ga je schieten! Ik schiet je dood" waarop ik de achtervolging gestaakt heb. Verderop in de straat zag ik enkele toezichthouders lopen die ik door te schreeuwen heb gewaarschuwd', aldus de verslaggever.

Ook de toezichthouders van de Kolenkitbuurt zetten de achtervolging in en de dief liet de camera op de grond vallen. Hierna verdween de man uit het zicht. De verslaggever heeft dan wel zijn camera terug, maar wel met flinke schade.

Het is niet de eerste keer dat in Amsterdam cameramensen slachtoffer zijn van diefstal van hun werktuig. Hiervan raakte één cameraman zijn camera daadwerkelijk kwijt. Twee andere wisten hun camera weer terug te krijgen.
Provincie:
Tag(s):