maandag, 7. september 2009 - 13:49

CannaChopper spoort wietplantage op in Vlaardingen

Vlaardingen

Op maandag 7 september 2009 heeft de Politie Rotterdam-Rijnmond de cannachopper ingezet om hennepteelt en –verwerking op te sporen in Vlaardingen. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Deze miniheli is een innovatief middel dat ontwikkeld is op basis van bestaande ideeën binnen de politiekorpsen in strijd tegen de hennepteelt. Vijf politiekorpsen werken mee aan de pilotperiode om de chopper te testen. In de laatste week van april 2009 vonden de eerste testvluchten plaats. Deze week (5 t/m 9 september) vindt de tweede testweek plaats en vliegt de cannachopper o.a. in Vlaardingen.

Om een hennepkwekerij te ontmantelen zijn meerdere verdenkingen nodig. De chopper wordt in Vlaardingen ingezet om enkele meldingen na te gaan. Wanneer genoeg bewijsvoering aanwezig is, wordt een inval gedaan. Nadat de chopper maandagochtend na een verkenningsvlucht geland was werden de beelden in een bestelbusje uitvoerig bekeken en werd er een inval gedaan in een pand aan de James Wattweg waar een hennepplantage aangetroffen werd.

Twee verdachten zijn hierbij aangehouden en de plantage zal geruimd worden. Op meerdere locaties zijn verdachten plekken gezien waar mogelijk binnenkort ook een inval te verwachten is.
Provincie:
Tag(s):