vrijdag, 2. oktober 2009 - 14:29

CAO-besprekingen Beton muurvast

Utrecht

Het overleg over een nieuwe cao voor de Betonindustrie zit muurvast. “Dit wordt actievoeren”, voorspelt onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Steen en glas vrijdag. “Als de werkgevers de dictaten blijven opleggen die ze nu opleggen, dan gaan we hard tegen hard. Mijn leden zijn er helemaal klaar voor.”

Belangrijk geschilpunt in de onderhandelingen is dat de werkgevers alleen over een loonsverbetering willen praten als de vakbond op voorhand akkoord gaat met korting van het ziekengeld en het afschaffen van de overwerkregeling. Hietkamp: “Nou, echt niet!”

CNV Steen en glas wil vasthouden aan de ziekengeldregeling van 24 maanden 100 procent loondoorbetaling. De bond wil bovendien een cao afsluiten voor een periode van 12 maanden, gezien de economische onzekerheden. De loonsverhoging van 0,5 procent die de werkgevers bieden acht de bond veel te laag. “Behoud van koopkracht is — hoe dan ook - het uitgangspunt”, aldus onderhandelaar Marco Hietkamp.

Hij schetst voor de nabije toekomst: “Werkgevers zijn weggelopen van de onderhandelingstafel. Ik hoop dat ze zo slim zijn om daar weer terug te keren. Anders treffen we elkaar bij de diverse bedrijfspoorten in het land.”
Provincie:
Tag(s):