donderdag, 26. maart 2009 - 9:19

CBS De Opdracht krijgt verkeersprijs

Ureterp

Op woensdagochtend werd een bokaal aan de christelijke basisschool De Opdracht in Ureterp uitgereikt. Projectleider Kind en Verkeer Carla Bloemhof van Veilig Nederland Friesland reikte de bokaal uit.

De school heeft namelijk een speciale prijs gewonnen met de Friese actie ‘Op Voeten en Fietsen naar School’ van Veilig Verkeer Nederland. Deze actie moet kinderen er toe aanzetten lopend of op de fiets naar school te komen, in plaats van te worden gebracht met de auto. Zo leren zij al jong verkeersdeelnemer te zijn en het is beter voor gezondheid en milieu.

De school kreeg de speciale prijs omdat vrijwel alle groepen van de school deelnamen aan de actie en als gehele school het hoogste scoorde. De Oprdacht organiseert de actie vaker per jaar buiten de officiële actieperiode om. Veilig Verkeer Nederland waardeert dit initiatief zeer.

Naast de bokaal kreeg de school ook een waardecheque ter waarde van €175. Het geld van de prijs zal gebruikt worden voor de aanleg van een verkeercircuit op het schoolplein.
Provincie:
Tag(s):