donderdag, 12. februari 2009 - 12:24

Celstraf voor lossen schot op arrestatieteam

Den Bosch

Voor de rechtbank in Den Bosch is donderdag 12 februari celstraf geëist tegen een 32-jarige man uit Eindhoven die een schot loste op een arrestatieteam van de politie. De man wordt door justitie beschuldigd van poging tot doodslag.

De politie deed op 2 september 2009 een inval in het huis van Easylifedirecteur John Wolbers in Heeze in verband met het fraudeonderzoek bij het beleggingsbedrijf. De Eindhovenaar was als beveiliger in het huis van Wolbers aanwezig toen het zeskoppige arrestatieteam de deur van zijn slaapkamer forceerde. De man verklaarde dat het wapen per ongeluk afging toen het team binnenviel en zou niet gericht hebben geschoten.

Wolbers was ten tijde van de inval in Portugal om mee te doen met een rally voor exclusieve auto's en zit inmiddels vast. Easylife verduisterde zo'n 42 miljoen euro en benadeelde zo'n 400 gedupeerden. Easylife is inmiddels failliet.

De weelde van de Easylife-directeuren, waaronder dure kantoorinventaris, een dure grand cru uit 1966, een aantal snelle Ferrari's en een luxe optrekje bij een golfbaan wordt morgen op een kijkdag tentoongesteld, waarna ze geveild zullen worden.
Provincie:
Tag(s):