maandag, 22. juni 2009 - 19:28

Centrum voor Neuropsychiatrie krijgt TOPGGz keurmerk

Venray

Het Centrum voor Neuropsychiatrie van GGZ Noord- en Midden-Limburg heeft maandagochtend het TOPGGz keurmerk gekregen. Drie instellingen voor geestelijke gezondheidszorg kregen maandag dankzij hun inspanningen het keurmerk uitgereikt. Het gaat om het Centrum voor Neuropsychiatrie van GGZ Noord- en Midden-Limburg, Stichting Centrum ’45 en de polikliniek van het Leo Kannerhuis. Met deze afdelingen erbij zijn er inmiddels dertien TOPGGz afdelingen in Nederland.

Het Centrum voor Neuropsychiatrie van GGZ Noord- en Midden-Limburg biedt zorg aan patiënten met gecombineerde neuropsychiatrische en genetische aandoeningen.

Topklinische zorg is zeer gespecialiseerde zorg voor complexe of zeldzame psychiatrische aandoeningen waar de gewone tweedelijns geestelijke gezondheidszorg onvoldoende resultaat biedt. De afdelingen die deze zorg bieden staan garant voor hoogwaardige kwaliteitscriteria en innovatieve patiëntenzorg. Ze voeren toegepast wetenschappelijk (patiëntgebonden) onderzoek uit en ontwikkelen innovatieve en experimentele behandelingen. Het zijn afdelingen die samenwerken met universiteiten, veel investeren in onderwijs en opleiding en een bedrijfsvoering uitoefenen waar het meten van patiënttevredenheid en behandeleffecten standaard onderdeel van zijn.
Provincie:
Tag(s):