zaterdag, 25. juli 2009 - 12:19

Centrum Weert wordt graffitivrij

Weert

De binnenstad van Weert wordt helemaal vrij van graffiti. Het Centrummanagement heeft samen met de gemeente Weert en de Vereniging van Commercieel Vastgoed Eigenaren Weert een grondig plan van aanpak opgesteld.

De eerste stap bestaat uit het verwijderen van alle graffiti op kosten van de gemeente in de maand augustus. Aangetoond is dat een opgeruimde binnenstad langer blijft opgeruimd. De tweede stap is dat vastgoedeigenaren het Centrummanagement machtigen om nieuw aangebrachte graffiti onmiddellijk op kosten van de eigenaar te laten verwijderen. Het werkt voor graffitispuiters ontmoedigend als hun ‘kunstwerken’ onmiddellijk na het opbrengen weer worden weggehaald. Het resultaat van deze daadkrachtige samenwerking moet resulteren in een graffitivrije binnenstad.

In totaal zijn 52 locaties in beeld gebracht waar graffiti momenteel de binnenstad ontsiert. Het verwijderen van graffiti op al deze adressen kost ruim 5000 euro. Bij de meeste adressen gaat het om kleine oppervlaktes (1 tot 5 m2). Er zijn enkele adressen waar een groot graffitivlak verwijderd moet worden (van 30 tot 80 m2), zoals het ‘steegje Paquay’, Ursulinenhof, Paradijsstraat en de Kromstraat.
Provincie:
Tag(s):