woensdag, 7. januari 2009 - 13:19

Chaos door schaatstocht Aarlanderveen

Alphen aan den Rijn

In Aarlanderveen is woensdag 7 januari een schaatstocht uitgelopen op een grote chaos. Door de massale opkomst van schaatsliefhebbers ontstond er door de vele geparkeerde auto’s een dusdanig onveilige situatie waardoor hulpdiensten zoals de politie, brandweer en ambulance in geval van calamiteiten niet ter plaatse konden komen.

Chaos op het ijs en de weg
De organisatie had in één kluunplek voorzien die over de provinciale weg de N231 heen ging maar door de massale hoeveelheid opgekomen schaatsers ontstonden er al gauw op meerdere plaatsen eigen gecreëerde kluunplekken over de provinciale weg. ‘Dit levert overlast op voor het verkeer en er ontstaan gevaarlijke situaties’, aldus politiewoordvoerster Renate den Elzen van de politie Hollands Midden.

Schaatstocht gesloten
De organisatie van de schaatstoertocht De Molenviergang heeft de tocht dan ook gesloten. Inschrijving is niet meer mogelijk. De toestroom van schaatsliefhebbers heeft geleid tot zowel een verkeerschaos als voor een chaos op het ijs in en rond Aarlanderveen.

Grip 1 en 2
De gemeente en de brandweer hebben in de ochtend in en rond het gebied een Grip 1 situatie afgegeven en later in de middag zelfs een Grip 2. Er waren meerdere brandweerwagens en een ambulance ter plaatse om de 'rust' te herstellen.

N231 afgesloten voor alle verkeer
De politie heeft de provinciale weg N231 vanmiddag in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. De politie en de organisatie doen dan ook een uitdrukkelijke oproep om niet meer naar Aarlanderveen te komen om de tocht te schaatsen.

Zie ook:IJs in Overijssel onbetrouwbaar
Provincie:
Tag(s):