donderdag, 27. augustus 2009 - 14:26

Chloorgas ontsnapt in kelder ziekenhuis Delfzijl

Delfzijl

Een klein deel van het Delfzichtziekenhuis in Delfzijl is donderdagmiddag enige tijd ontruimd geweest omdat er een hoeveelheid chloorgas was ontsnapt in de kelder van het gebouw. Dit maakte een woordvoerder van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OMG), waar het Delfzicht deel vanuit maakt, bekend.

Nadat werknemers een penetrante chloorlucht roken, waarschuwde zij de bedrijfshulpverlening van het ziekenhuis. Deze ontruimde enkele wachtruimtes van het ziekenhuis, waardoor er zo'n 30 bezoekers het gebouw moesten verlaten.

De gealarmeerde brandweer heeft metingen verricht in de kelder van het gebouw. Nadat het gebouw geventileerd was, konden de bezoekers van het ziekenhuis weer naar binnen.

Volgens de woordvoerder van de OMG hebben BHV, Brandweer en politie goed ingespeeld op de situatie waardoor alles soepel verliep. Een intern-onderzoek zal duidelijkheid moeten geven over de oorzaak van de chloorgas lekkage.

Het ziekenhuis gebruikt het chloor om aan de drinkwatervoorziening toe te voegen. Dit om legionellabesmetting te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):