dinsdag, 13. januari 2009 - 11:09

Cliëntenbestand kledingbank in 2008 verdubbeld

Maasbracht

Het aantal personen dat in 2008 gebruik heeft gemaakt van de Kledingbank Limburg is bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Dat heeft de kledingbank bekend gemaakt. Werden in 2007 nog 1893 doorverwezen naar de kledingwinkel voor sociale minima, in 2008 waren dat maar liefst 3704 personen. Dit is een stijging van 96%.

De forse toename in het aantal verwijzingen heeft vooral te maken met bekendheid en de afname van drempelvrees, zegt Ron Verhees van de kledingbank. Steeds meer gemeenten in Limburg maken gebruik van het aanbod van de kledingwinkel.

Vooral in Venlo had de kledingbank het het afgelopen jaar druk. Daar werden bijna 1100 mensen doorverwezen en in Roermond zo’n 600. De Kledingbank Limburg heeft op diverse plaatsen in het land navolging gekregen, maar deze zijn vooral lokaal geïnitieerd. Limburg is de enige provincie waar de kledingbank in principe de hele provincie bestrijkt, aldus Verhees.

Na drie jaar aan de weg getimmerd te hebben, is het cliëntenbestand van de kledingbank inmiddels fors uitgebreid. Toch spreekt Verhees van “te weinig bekendheid van het fenomeen kledingbank�. In de afgelopen drie jaar moesten de initiatiefnemers een aantal keren opzoek naar een nieuwe locatie om de ingezamelde kleding op te slaan, te sorteren en te verstrekken. Vanaf het voorjaar krijgt de kledingbank de beschikking over een nieuwe locatie in Maasbracht met een ruimte van zo’n 900m2.
Provincie:
Tag(s):