donderdag, 1. oktober 2009 - 14:30

CNV-leden verwijzen COA-bod Douwe Egberts naar prullenbak

Utrecht

'Het gaat nu heel hard richting actie voeren', zo voorspelt onderhandelaar Peter Boëseken van CNV Voeding over de stagnerende cao-onderhandelingen met koffiebrander Douwe Egberts (DE).

Hij stuurde vandaag (donderdag 1 oktober) een ultimatieve brief aan de onderneming, op basis van de stellingname van leden. Die verwezen het cao-bod van DE namelijk krachtig naar de prullenmand.

Boëseken: 'Als ik een paar dingen op een rij zet, dan gaat het een werkgelegenheidsgarantie die geen garantie is en alleen maar geldt voor de fabrieken. Maar ook om een halt aan de voortdurende stroom van reorganisaties die steeds mensen hun baan kost maar niet minder werk oplevert. Het gaat om het totaal ontbreken van een toekomstvisie. Maar vooral ook een sterk toenemend wantrouwen bij de medewerkers. Werken bij DE is ineens niet meer leuk. Een goed cao-bod kan veel van dat wantrouwen wegnemen.'

Boëseken roept met de brief de werkgever dwingend op om de onderhandelingen te heropenen met een serieus te nemen cao-bod. “Komt dat antwoord er niet, dan schrijf ik ledenvergaderingen uit waar we onze actieplannen zullen bespreken.”
Provincie:
Tag(s):