maandag, 28. september 2009 - 17:45

CNV onthutst over ontslaggolf bij Rodenstock Groningen

Groningen

Brillenmaker Rodenstock schrapt in Groningen circa 65 van de in totaal 107 banen. De werknemers zijn hierover maandagmiddag geïnformeerd. Hoewel het nieuws niet helemaal uit de lucht komt vallen, is bestuurder Emiel Peper van CNV Steen en glas onthutst over de onheilstijding van de brillenslijper in Groningen.

'Dit is beroerd nieuws voor alle betrokkenen. En ondanks de melding van Rodenstock dat het slecht gaat, zullen we ons toch hard maken voor een reëel sociaal plan', aldus Peper

Al in het voorjaar stokten de onderhandelingen over een nieuwe cao bij de brillenmaker, met het hoofdkantoor in het Duitse München. Order vanuit Duitsland was destijds al 'de nullijn', verduidelijkt Peper de kwestie. In mei doken ook de eerste berichten op over een mogelijke sluiting van de brillenslijperij in Groningen. Die productieafdeling, waar 50 mensen werken, gaat dicht. "Het is zuur, veel mensen zijn al heel lang bij dit bedrijf betrokken. Om een idee te geven: gemiddeld werken de mensen hier al negentien jaar."

Naast de productieafdeling verdwijnen er ook banen bij de staf en bij de afdelingen logistiek en instrumenten en machines. Volgens Peper blijven alleen de verkoopactiviteiten over. Hij vindt het, na alle onduidelijkheid, wel belangrijk dat de werknemers van Rodenstock nu op de hoogte zijn gesteld.

'Al sinds dit voorjaar gonsden de onheilstijdingen rond. Dat is erg slecht voor de gemoedsrust van de medewerkers. Nu de omlijning van de directieplannen duidelijker wordt, kunnen ook wij ons richten op het vinden van adequate oplossingen of compensatie. De leden van CNV Steen en glas kunnen in elk geval rekenen op onze bijstand daarin', stelt Peper.
Provincie:
Tag(s):