woensdag, 10. juni 2009 - 9:28

CNV tegen verhoging AOW-leeftijd

Den Haag

Het CNV vindt verhoging van de AOW-leeftijd een stap te ver zolang te weinig wordt gedaan om mensen die aan de kant staan aan een baan te helpen en er geen solidariteit is tussen rijk en arm. Dat zijn belangrijke conclusies uit de CNV-ledenraadpleging.

Het kabinet pleit voor de verhoging van de AOW. Bonden en werkgevers hebben tot 1 oktober de tijd gekregen om met een alternatief te komen.

Uit een enquête van de bonden onder de leden, blijkt dat de meeste stemmen opgaan voor de afschaf van de hypotheekrenteaftrek boven een miljoen. Maar ook mensen met een hoog pensioen en met een hoog inkomen zouden meer belasting moeten gaan betalen. Daarnaast moeten zes van de tien mensen tussen 60 en 65 jaar betaald werk hebben.


‘Verhoging van de AOW-leeftijd is de laatste optie en dus nu een stap te ver. Het komt alleen in beeld als onze andere maatregelen zijn genomen, maar tekort schieten om de problemen op te lossen. En dan nog gelden strenge voorwaarden zoals een stapsgewijze (een maand per jaar) invoering vanaf 2016 en geen verhoging van de AOW-leeftijd’, aldus Paas.

Vrijdag overleggen bonden en werkgevers over een alternatief voor het AOW-plan van het kabinet.
Categorie:
Tag(s):