maandag, 18. mei 2009 - 18:52

CNV wil met Océ niet praten over cao

Venlo

CNV wil met Océ niet praten over cao. 'Het heeft op dit moment geen zin om met printerfabrikant Océ in Venlo te onderhandelen over een nieuwe cao'.

De eerste onderhandelingsronde - vandaag maandag 18 mei - liet onderhandelaar Jean-Marie Severijns bewust onbenut voorbij gaan. "Océ heeft zich onhandelbaar getoond in het proces rondom het herstelplan van de pensioenen én behoorlijk ongenuanceerd een grote reorganisatie aangekondigd. Het hoe en wat moet eerst duidelijker worden vóórdat een nieuwe cao onderwerp van bespreking kan zijn."

Severijns hekelt het ongearticuleerde in het optreden van de printerfabriek. "Onlangs maakte Océ bekend 550 mensen te willen ontslaan. Maar wie, wat, en vooral wáár, is volstrekt onduidelijk gebleven. Erger vind ik het echter dat Océ een herstelplan voor het pensioenfonds naar de DNB heeft gestuurd zonder met ons te overleggen over de te nemen maatregelen. En laat ik er dit van zeggen: wat ik er nu van weet is dat in het huidige herstelvoorstel onze leden zeer onevenredig worden benadeeld. Dat vinden wij niet goed, dus dat geeft grote problemen."
Wanneer er wel weer over een cao kan worden onderhandeld is nog volstrekt onbekend, stelt Severijns. "Zoals ik al zei, zonder verdere duidelijkheid heeft dat alles gewoon geen zin."
Categorie:
Tag(s):