woensdag, 19. augustus 2009 - 21:21

Coevorden ontvangt bijna € 200.000 voor nog niet verkochte woningen

Coevorden

De gemeente Coevorden heeft bijna € 200.000 subsidie gekregen voor de bouw van 21 grotere, nog niet verkochte, eengezinswoningen in de wijk Vosmaten in Coevorden. Deze subsidie is afkomstig van het Ministerie van Wonen, Wijken en Integratie. Gemeenten met woningbouwprojecten die door de economische crisis stil dreigen te vallen, konden voor 15 juli aanvragen indienen voor de stimuleringsregeling woningbouw. In totaal zijn er 155 gemeenten die subsidie ontvangen.

Het plan Vosmaten kende een gemiddeld verkooptempo van zeventien woningen per jaar. In het afgelopen half jaar zijn er nog maar vijf woningen verkocht, terwijl dit gezien het verkooptempo van de afgelopen drie jaar ongeveer negen hadden moeten zijn. Deze periode valt samen met de intrede van de economische crisis. De doelgroep die interesse heeft voor de woningen in Vosmaten laten veelal een bestaande woning achter. Met name de verkoop van bestaande woningen is de afgelopen periode achteruit gegaan. Doordat de bestaande woning niet wordt verkocht, kunnen potentiële kopers geen nieuwbouwwoning kopen. Op het moment dat de nieuwbouwwoning wordt gesubsidieerd, zullen potentiële kopers bereid zijn de vraagprijs van de bestaande woning te verlagen of een lager bod te accepteren.

Voorwaarde voor het verstrekken van de subsidie was dat andere partijen, zoals de projectontwikkelaar, ook bereid zijn extra middelen in te zetten zodat de bijdrage van het Rijk daadwerkelijk een aanvulling is. Projectontwikkelaar Groothuis Woningbouw gaat gefaseerd bouwen. Indien één woning is verkocht, wordt deze woning direct gebouwd en wacht de projectontwikkelaar niet op een minimaal verkooppercentage van andere te bouwen woningen in het plan Vosmaten. Bovendien verleent ook Groothuis Woningbouw een subsidie van € 5.000,- per woning. Met de subsidie van het Rijk erbij komt dat per woning op een subsidie van € 14.500,- neer.
Provincie:
Tag(s):