donderdag, 11. juni 2009 - 21:16

Cohen laat growshop Vliegtuigstraat dichttimmeren

Amsterdam

Na een advies van de politie is donderdagochtend 11 juni op last van de burgemeester een growshop aan de Vliegtuigstraat (Oud-Zuid) dichtgetimmerd.

Een rechercheteam dat is gespecialiseerd in de aanpak van beroepscriminelen, heeft 8 verdachten aangehouden, twee aangetroffen hennepplantages ontmanteld en meerdere kilo’s hennep, honderden stekjes van hennepplanten en enige tienduizenden euro’s in beslag genomen.

Na de aanhoudingen en aangetroffen plantages en geld is een sluitingsverzoekrapportage gemaakt. De burgemeester heeft vervolgens een besluit genomen om de betreffende growshop, op grond van de Opiumwet, te sluiten.

Tijdens het onderzoek bleek dat vanuit de growshop behalve de standaard materialen, die worden gebruikt bij een hennepplantage, ook stekjes werden verkocht. Tevens werd vastgesteld dat hennepoogsten van telers werden opgekocht en doorverhandeld.

Aanleiding onderzoek
In de afgelopen jaren is het het onderzoeksteam van de dienst Regionale Recherche opgevallen dat beroepscriminelen zich meer en meer lijken te gaan toeleggen op het telen van hennep. Met deze wetenschap werd een onderzoek ingesteld naar de handel en wandel van voornoemde growshop aan de Vliegtuigstraat.

De dienst Regionale Recherche heeft voor een effectievere aanpak en onderzoek op dit gebied samenwerking gezocht met de gemeente en de belastingdienst.

Deze growshop is de derde op rij die na onderzoek van een rechercheteam van de dienst Regionale Recherche, na een advies van de politie, op last van de burgemeester wordt dichtgetimmerd.

De vorige twee waren gevestigd aan de Jan Rebelstraat en de Spaarndammerstraat. Bij de drie growshopsonderzoeken werd in totaal 650 kilogram weed, 250.000 euro aan cash geld in beslag genomen.

Tevens werd beslag gelegd op meerdere bankrekeningen met daarop een bedrag van 1,8 miljoen euro. De onderzoeken duren voort.
Provincie:
Tag(s):