maandag, 13. juli 2009 - 20:21

Cohen opgelucht over besluit Engelse voetbalbond

Amsterdam

Burgemeester Cohen heeft opgelucht gereageerd op het besluit van de Engelse voetbalbond (FA) om de komst van Newcastle United naar Nederland voor de oefenwedstrijd op 26 juli tegen FC Utrecht te verbieden.

Datzelfde weekend speelt aartsrivaal Sunderland op het Amsterdam Tournament in de ArenA. De FA waarschuwde de KNVB en beide ploegen voor ernstige wanordelijkheden tussen meereizende supportersgroepen.

Afgelopen week weigerden FC Utrecht en de gemeente Utrecht om de oefenwedstrijd tegen Newcastle af te gelasten. Daarop kondigde burgemeester Cohen aan in het belang van de openbare orde en veiligheid desnoods de deelname van Sunderland aan het Amsterdam Tournament te verbieden.

De FA heeft nu besloten om Newcastle te verbieden naar Nederland af te reizen. Daarbij geven zij aan dat Sunderland eerder toestemming had om in Nederland te spelen en deel zou nemen aan het Amsterdam Tournament.

Ook zijn al 1.400 kaarten verkocht aan de supporters van Sunderland, die inmiddels reisplannen hebben gemaakt. Aangezien FC Utrecht later was en er geen kaarten verkocht zouden worden aan supporters van Newcastle United heeft de FA besloten om deze wedstrijd niet door te laten gaan.

Ondanks dit besluit blijft de gemeente Amsterdam de komende weken alert op mogelijke aanwijzingen dat er alsnog supportersrellen plaats zullen vinden. Ook zal de gemeente Amsterdam op korte termijn overleggen met de KNVB hoe dergelijke situaties in de toekomst vroegtijdig voorkomen kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):