maandag, 16. maart 2009 - 22:07

Collectief ontslag voor 700 medewerkers bij Orbis

Sittard

Orbis Medisch Zorgconcern gaat 700 medewerkers ontslaan. Het zorgconcern leidt dit jaar een verlies van 38 miljoen euro. Met de reorganisatie hoopt het zorgconcern 32 miljoen euro te besparen. Dit heeft Orbis Medisch Zorgconcern maandag bekend gemaakt.

Het verlies wordt vooral veroorzaakt door de bouw van het nieuwe Orbis Medisch Centrum (OMC) in Sittard, waarvan de kosten fors hoger uitvielen. Dit ziekenhuis van de toekomst werd met vertraging eind januari geopend. Ook de kosten van Orbis Thuis blijken te hoog te zijn.

Van de 700 medewerkers die ontslagen worden zullen naar verwachting 150 medewerkers een functie binnen Orbis vinden.
Voor circa 550 medewerkers is er geen plaats meer in het nieuwe Orbis. Ongeveer 100 tijdelijke medewerkers stromen uit. Voor de resterende 450 medewerkers is Orbis voornemens mogelijkheden te creëren voor vrijwillig vertrek. Samen met de Gemeente Sittard-Geleen en de Provincie Limburg richt Orbis een mobiliteitscentrum op. Gedwongen ontslagen worden tot een minimum beperkt.


Het verlies aan personeel zal vooral te merken zijn in de ondersteunende functies. Ingrepen bij verplegend personeel zullen tot een minimum worden beperkt. Naast besparing op de personele bezetting zal er ook op materiële kosten bespaard worden, zo meldt het zorgconcern.
Provincie:
Tag(s):