maandag, 26. januari 2009 - 14:58

College leerlingen achter de politie aan?

Buitenpost

Organisatie, samenwerking en meewerking zijn de kernwoorden van de Swadde loop van dit jaar. Door de bijzondere samenwerking tussen de jongeren van het Lauwers College en de Politie Fryslân, is er nu ook op een ander gebied samenwerking ontstaan. In het kader van meer beweging bij de Politie en “onze jeugd�, verleent het Lauwers College locatie Buitenpost haar medewerking aan de Swadde loop. Woensdag 28 januari aanstaande vindt deze trimloop plaats door de prachtige omgeving van Buitenpost, Veenklooster en Kollum. Er zijn drie verschillende afstanden: 4,3 km, 6,2 km en 11,3 km.

De heer Holwerda, locatiedirecteur Lauwers College Buitenpost: “ er bestaat een goede samenwerking met politie hier in Buitenpost. Wij willen die samenwerking graag zo houden, wij kunnen veel aan elkaar hebben".

De inzet van leerlingen bij de organisatie biedt ook een ander aspect. Holwerda: “Leerlingen moeten tijdens het onderwijsproces ook buiten de schoolmuren kijken naar wat er in de maatschappij gebeurt. Zij moeten die maatschappij leren kennen, leren begrijpen en weten welke bijdrage zij kunnen leveren. Zo leren zij in de toekomst ook de bijdrage van de politie aan die maatschappij beter ontdekken en waarderen�. Het maatschappelijke aspect krijgt nog een extra tint doordat de opbrengst van de entreegelden wordt geschonken aan Stichting Fardá.

Alle leerlingen en docenten van het Lauwers College krijgen de gelegenheid om mee te doen. Een aantal van hen heeft zelfs getraind voor deze loop onder het motto: “altijd al willen weten of je sneller kunt lopen dan de politie�. Vanuit het Lauwers College hebben zich ruim 250 deelnemers aangemeld. De start van de trimloop is om 14.00 uur vanaf sportterrein de Swadde in Buitenpost.
Provincie:
Tag(s):