vrijdag, 26. juni 2009 - 10:32

Concert at SEA breekt record met 80.000 bezoekers

Brouwersdam

Met 80.000 bezoekers trekt concert at SEA dit jaar meer bezoekers dan ooit. De vierde editie van het festival op de Zeeuwse Brouwersdam vindt vrijdag en zaterdag plaats en is bijna uitverkocht.

Op het programma staan artiesten als Marco Borsato, Ilse DeLange, Maria Mena en BLOF. Uit het hele land reizen vanmiddag mensen af naar de Zeeuwse kust om van het gevarieerde programma te genieten.

De organisatie spreekt nu al van een succes: "Het mooie weer van de afgelopen dagen heeft gezorgd voor een extra run op de laatste kaarten en daar zijn we uiteraard heel blij mee. Maar uiteindelijk is het ons programma waardoor mensen besluiten te komen", aldus Machiel Hofman.

Minister Jacqueline Cramer van Milieu heeft tijdens het festival ook een optreden. Zij bezoekt concert at SEA omdat het 100% klimaatneutraal is. Dat houdt in dat alle CO2 die het festival uitstoot, gecompenseerd wordt door te investeren in duurzame energieprojecten. "Symbolisch dat het juist hier plaatsvindt bij de Brouwersdam. Op de plek waar een grote getijde centrale gepland is, die zorgt voor nog meer duurzame energie. Dit klimaatneutrale concert is een fantastisch duurzaam initiatief. Juist door de duurzame aanpak van dit soort evenementen kunnen ook onze kinderen later nog in dit mooie Zeeland van muziek genieten."
Categorie:
Tag(s):