vrijdag, 29. mei 2009 - 21:19

Consternatie rond vermiste man op boot op IJsselmeer

Medemblik

Vrijdagavond meldde de havenmeester van Medemblik rond 19.30 uur de vermissing van een motorboot met 1 persoon aan boord. De man was om 11.30 uur vertrokken van Stavoren richting Medemblik, maar was daar niet aangekomen. De havenmeester was door verontruste familie gebeld.

Direct is door het Kustwachtcentrum Den Helder een grote zoekactie opgezet. Zes reddingboten van de stations Enkhuizen, Hindeloopen, Lemmer en Den Oever van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en vier reddingboten van de reddingbrigades van Andijk, Medemblik en Warder werden gealarmeerd, alsmede een helikopter van het Defensie Helikopter Commando.

Om 20.30 uur meldde een ander jacht een motorboot, die aan de beschrijving voldeed, de vluchthaven van Oosterdijk (tussen Enkhuizen en Andijk) te hebben zien binnenvaren. Twee reddingboten hebben deze melding ter plaatse gecontroleerd en troffen daar inderdaad de vermiste motorboot aan.

De motor was nog warm, maar de man zelf was er niet bij. Een half uur later meldde hij zichzelf en gaf aan in goede gezondheid te zijn en zich er niet van bewust te zijn dat hij vermist werd. Naar zijn idee had de overtocht wat langer geduurd dan verwacht. De eerste melder gaf al aan dat de man weinig ervaring had. Hij is vermoedelijk de weg kwijt geraakt.
Provincie:
Tag(s):