maandag, 10. augustus 2009 - 19:39

Continium in Kerkrade zoekt opgezette honden

Kerkrade

Discovery Center Continium te Kerkrade zoekt voor haar wisseltentoonstelling ‘Evolutie’, die op 1 oktober 2009 van start gaat, opgezette honden. Het Continium roept iedereen die thuis een opgezette rashond heeft en deze voor de duur van de expositie, tot en met 9 mei 2010, in bruikleen wil geven, contact op te nemen.

De honden worden met soortgenoten tentoongesteld in een vitrine en laten samen zien hoe veelzijdig de soort is. Het Continium beschikt al over een aantal exemplarenen heeft afhankelijk van het formaat plaats voor circa 15 honden. De tentoonstelling ‘Evolutie’ is de eerste wisselexpositie die het onlangs geopende Continium presenteert. De expositie laat zien hoe het leven op aarde ontstaan is en zich verder ontwikkeld heeft.

De wisselexpositie ‘Evolutie’ toont de vele facetten van de evolutie van het leven op aarde. Niet alleen ziet de bezoeker hoe het leven ontstaan is, ook de ontwikkeling van het leven wordt onder de loep genomen. Hoe komt bijvoorbeeld dat er zoveel verschillende soorten ogen zijn onder levende wezens? En hoe zijn vinnen uiteindelijk geëvolueerd naar voeten? Ook komt aan bod hoe ons beeld van onze voorouders, de Neanderthalers, door de loop der jaren is gewijzigd. De expositie toont verder hoe de evolutie onze samenleving beïnvloedt en hoe de mens de evolutie beïnvloedt. Wat onthult het fokken van huisdieren ons bijvoorbeeld over evolutie?

In de loop der jaren heeft de mens dieren gedomesticeerd tot huisdier en hier ontelbaar veel verschillende rassen van gefokt. Het Continium wil dit feit illustreren met een grote vitrine met diverse soorten opgezette honden, die de bezoeker een indruk geven van de grote variatie in rassen.
Provincie:
Tag(s):