donderdag, 20. augustus 2009 - 8:25

Controle hondenbelasting gaat weer van start

Ede

Vanaf 25 augustus is er weer een huis-aan-huis controle op het bezit van honden. De controleurs bellen bij alle inwoners van de gemeente Ede aan om het hondenbezit te inventariseren. Wanneer een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, vullen de controleurs een aangiftebiljet in.

U bent verplicht om uw hond zelf aan te melden bij de gemeente. U krijgt dan jaarlijks een aanslag hondenbelasting. Het aantal honden dat u houdt, bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief bedraagt in 2009 € 77,40 per jaar voor de eerste hond. Voor elke volgende hond betaalt u € 115,68.

Wijzigt in de loop van jaar het aantal honden of vertrekt u uit de gemeente dan wordt de belasting aangepast. U moet wijzigingen zelf doorgeven aan de afdeling belastingen. U kunt aan- of afmeldformulieren verkrijgen bij de afdeling belastingen of het gewenste formulier downloaden van Internet op www.ede.nl, klik op de H van hondenbelasting.

De gemeente Ede heeft voor de hondencontroles het Velpse bureau LEGITIEM BV ingeschakeld. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren. Heeft u vragen over de controle, dan kunt u tijdens kantooruren bellen naar (0318) 68 04 16. U mag uw vragen ook per e-mail stellen. Ons adres is belastingen@ede.nl.
Provincie:
Tag(s):