vrijdag, 10. juli 2009 - 15:34

Coöperatie Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond opgericht

Rotterdam

Op 8 juli 2009 is de coöperatie Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond opgericht. Don Berghuijs, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Stef Hesselink, directeur van de BIOS-groep zetten hun handtekening onder de oprichtingsakte.

De oprichting van een coöperatie is nodig om mee te dingen naar de vergunning verstrekking voor het verrichten van ambulancevervoer. Eind 2008 is de Wet ambulancezorg aangenomen. Hierin staat dat per regio slechts één vergunning tot het verrichten van ambulancezorg wordt verleend.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zet alles op alles om deze vergunning voor de regio Rotterdam-Rijnmond binnen te slepen. Het ministerie VWS werkt op dit moment aan de implementatie van de wet.

Het is lang niet zeker dat de bestaande vergunninghouders ook de vergunning voor ambulancezorg in hun regio zullen krijgen. De vergunning kan niet worden gegeven aan samenwerkende organisaties. Er is één rechtspersoon nodig.

De BIOS-groep en de VRR hadden het plan opgevat om één rechtspersoon op te richten in de vorm van een coöperatie. De VRR fungeert hierbij als penvoerder.

Voorafgaand aan dit plan werkten de BIOS-groep en de VRR al intensief samen aan het ontwikkelen van de inhoudelijke samenwerking en het verbeteren van de prestaties.

Er bestaan in Rotterdam-Rijnmond twee ambulancediensten: de publiekrechtelijke dienst AZRR/VRR en de privaatrechtelijke dienste AZRR/BIOS-groep.

De beide ambulancediensten voeren de naam Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond. Samen met de Meldkamer Ambulancezorg is dit de Regionale Ambulancevoorziening Rotterdam-Rijnmond.
Provincie:
Tag(s):